Σπύρος Κορώσης

Υποψήφιος Δήμαρχος Μεγαρέων

Γεννήθηκα στις 3 Σεπτεμβρίου 1982 στα Μέγαρα, όπου ζω και εργάζομαι ως σήμερα.

Οι γονείς μου, Γιώργος Κορώσης και Χριστίνα Βαρελά με έμαθαν από νωρίς τι σημαίνει προσπάθεια, δουλειά, φίλοι, οικογένεια.

Σπούδασα Πολιτικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και έκανα τα πρώτα μου βήματα στον χώρο των κατασκευών, ανοίγοντας το δικό μου τεχνικό γραφείο στα Μέγαρα.

Η ανάγκη για συμμετοχή στα κοινά και για προσφορά στους συμπολίτες μου, ήρθε από τα νεανικά μου χρόνια. Η πρώτη συμμετοχή μου στις δημοτικές εκλογές ήταν το 2014, με τους συμπολίτες μου να με φέρνουν στις πρώτες κιόλας θέσεις του ψηφοδελτίου.
Από τότε, έχω συνεχή παρουσία στα κοινά, η οποία χαρακτηρίζεται από συνέπεια και αποτελεσματικότητα.

Ανέλαβα Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Μεγαρέων τον Σεπτέμβριο του 2014. 

Ανάμεσα σε όσα πετύχαμε με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, βάζοντας τάξη και στα οικονομικά της ΔΗΚΕΔΗΜΕ, είναι η εξέλιξη της «Μεγάρων γη» με μεγάλες συναυλίες, το «ταξίδι» της στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, αλλά και η δημιουργία και οργάνωση των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) σε Μέγαρα και Νέα Πέραμο και η δημιουργία του Νέου Βρεφικού Σταθμού στο Μελί.

Λόγω πείρας και σπουδών, το 2019 ανέλαβα Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μεγαρέων, όπου επιτεύχθηκαν πολλά. Ανάμεσά τους, η έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Μεγάρων (Γ.Π.Σ.) και η ένταξη του έργου ανέγερσης του νέου 4ου Δημοτικού σχολείου Μεγάρων στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”. Σύντομα όμως, αποχώρησα από αυτή τη θέση λόγω διαφοράς φιλοσοφίας.
Συνεχίζω την επαγγελματική μου πορεία ως Πολιτικός Μηχανικός, διατηρώντας στα Μέγαρα το τεχνικό μου γραφείο.

Είμαι παντρεμένος με την Λογοθεραπεύτρια Μαρία Καστάνη και είμαι ευτυχισμένος πατέρας της Χριστίνας, που φέτος έκλεισε τα 4.

Από την ενασχόληση μου στα κοινά, κρατάω πάντα το πώς νιώθουν μετά την ολοκλήρωση ενός κύκλου οι συνεργάτες μου: Αισθάνομαι ικανοποιημένος, όταν όλοι με χαιρετούν χαμογελαστοί.

Μοιράζομαι πολλές κοινές σκέψεις για το μέλλον των πόλεών μας με συνεργάτες και φίλους και έχω τα σχέδια για το πώς μπορούμε να ζούμε καλύτερα. 

Για αυτό, θέλω να προσφέρω στους συμπολίτες μου ως ο επόμενος Δήμαρχος Μεγαρέων.

Σπύρος Κορώσης

Υποψήφιος Δήμαρχος Μεγαρέων